Rundvlees

Hereford – Dit is een Engels vleesveeras, wat bekend staat om haar rustige karakter. Onze koeien worden hoornloos geboren en wegen als ze volgroeid zijn ongeveer 600 kg. Het vlees van Hereford koeien is licht gemarmerd, dat betekent met kleine vetadertjes er doorheen. Die vetadertjes smelten bij het bakken en houden het vlees mals en smakelijk. 

Biologisch en Lokaal – In de zomer grazen de koeien in de weide en in de winter krijgen ze hooi op stal. Het voer is biologisch en komt van ons eigen land. Het stro in de potstal, waar de koeien in de winter op liggen, komt van ons eigen graan. Het akkerbouw deel van ons bedrijf en ook de koeien zijn biologisch gecertificeerd. 

Vleespakketten – Een lokale slager slacht de koeien en verpakt het vlees. De pakketten wegen 10, 5 of 3 kg. 

De 10 en 5 kg pakketten komen van jonge koeien of ossen, meestal tussen de 2 en 3 jaar oud. De samenstelling die je kunt verwachten bestaat uit: haas-, hollandse- en kogelbiefstuk, runder-, sucade-, en riblap, entrecote, rollade, rosbief, gehakt, klapstuk, schenkel, verse fijne worst, poulet.

De verdeling hangt af van de koe en de manier van snijden van de slager. De hele koe wordt verdeeld over de vleespakketten, dat proberen we zo eerlijk mogelijk te doen. Het kan zijn dat niet alle bovengenoemde producten in je pakket zitten. We proberen de pakketten zo eerlijk mogelijk te verdelen, ga uit van een verdeling van ongeveer; 

  • De helft gehakt en worst
  • Een kwart biefstukproducten 
  • Een kwart zijn stoofvleesproducten
  • bij een 10kg pakket een rollade van ongeveer 700 gram. 

De 3 kg variant is van een oudere koe. Hier worden alleen gehaktproducten van gemaakt. Een pakket bestaat uit ongeveer 1 kg gehakt, 500 gram van zowel verse worst, rookworst, hamburgers als rundervinken. 

Verpakking – Het vlees wordt vacuüm verpakt in 2-persoons porties. Op de verpakking staat wat er in zit en hoeveel de portie weegt. Ook staat er op de verpakking een suggestie over hoe je het vlees kunt bereiden. 

Bewaren – Als je vlees bij ons koopt krijg je het pakket ingevroren aangeleverd. Hoe lang je het vlees kan bewaren hangt af van de vriestemperatuur van je vriezer. In een vriesvak van de koelkast kan het vlees ongeveer 2 tot 3 maanden bewaart worden. In een vriezer die -18 graden celsius koelt kan het vlees zeker 1 jaar worden bewaard.

Bestellen – Wil je ook genieten van ons Overijssels rundvlees? Meld je aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven en te horen wanneer de vleespakketten beschikbaar komen. Als je vragen of opmerkingen hebt, stuur ons een bericht om je vragen beantwoord te krijgen.

Afhalen – De vleespakketten zijn op een zaterdag af te halen bij Kromholt in Nijverdal. Uiteraard kun je dan ook de koeien bekijken en hebben we een kop koffie voor je. Als we vleespakketten beschikbaar hebben, maken we dit kenbaar via de nieuwsbrief. Hier wordt in benoemd welke zaterdag het vlees opgehaald kan worden.

Mocht je nog vragen hebben na het lezen van deze tekst, laat het dan zeker even weten!